Η σημαντικότητα της κοινότητας

Η Σημαντικότητα της κοινότητας EasyTask

Η κοινότητα είναι, χωρίς αμφιβολία, θεμελιώδης αξία για την ανθρώπινη ύπαρξη

Το να είσαι μέλος μιας κοινότητας μας επιτρέπει να χτίζουμε δυνατότερες σχέσεις, να υποστηρίζουμε τη διαρκή πρόοδο τόσο του εαυτού μας αλλά και των λοιπών μελών της κοινότητάς μας με αποτέλεσμα συλλογικά να επιτυγχάνουμε την ανάπτυξη και βελτίωση του περιβάλλοντός μας. Παλαιότερα, κοινότητά μας, αποτελούσαν φυσικά μέρη, συνήθως σε κοντινή απόσταση από εμάς, όπου συναντούσαμε ανθρώπους με όμοια ενδιαφέροντα. Σήμερα η δύναμη της κοινότητας δεν περιορίζεται σε φυσικά μέρη. Ο σύγχρονος κόσμος και η τεχνολογία δημιουργεί εικονικούς χώρους, διαδικτυακές πλατφόρμες – όπως τα social media, καταρρίπτοντας αποστάσεις, διαφορές ώρας και αψηφώντας κοινωνικούς περιορισμούς και δυσμενείς συνθήκες όπως αναγκαστικά τις βιώσαμε τον τελευταίο χρόνο.

Οι κοινότητες φέρνουν κοντά ανθρώπους που έχουν ίδια ή διαφορετικά ενδιαφέροντα, αλλά ένα κοινό σκοπό: να αξιοποιήσουν τις γνώσεις και τις ιδέες ο ένας του άλλου και μαζί να χτίσουν ένα περιβάλλον αμοιβαίας στήριξης.  

Τα οφέλη του να είσαι μέλος μιας κοινότητας 

Υπάρχουν πραγματικά αμέτρητα οφέλη και προνόμια του να είσαι μέλος μιας κοινότητας! Ίσως το πιο σημαντικό προνόμιο είναι η ευκαιρία που δίνεται στα μέλη να μάθουν ο ένας από τον άλλον. Όμως η ουσία της κοινότητας φτάνει σε μεγαλύτερο βάθος: 

  • Υποστήριξη. Με το να είσαι μέλος μιας κοινότητας στηρίζεις άλλους ανθρώπους στην προσπάθεια τους να πετύχουν κάτι. Είναι ευρέως γνωστό πως αυτό και μόνο θα βοηθήσει εσάς να νιώσετε καλύτερα. Η αμοιβαία στήριξη δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για ένα υγιές σύνολο. Δεδομένης μάλιστα της πρόσφατης, διόλου ευχάριστης κατάστασης παγκοσμίως, η ύπαρξη μιας δεμένης κοινότητας αποδείχθηκε για άλλη μια φορά, πολύτιμη. 
  • Οι ιδέες που μοιράζονται μέσα στην κοινότητα προάγουν την καινοτομία και την ανάπτυξη. Οι ιδέες γεννούν περισσότερες ιδέες που ενίοτε γίνονται όραμα για το μέλλον και εκτός από το αδιαμφισβήτητο προσωπικό όφελος, αυτό της γνώσης και της ανταλλαγής απόψεων,  η κοινότητα αποτελεί εργαλείο για ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον. 
  • Κίνητρο. Όταν είσαι μέλος μιας κοινότητας παίρνεις δύναμη από τις γνώσεις, τις δεξιότητες αλλά και τις συμπεριφορές της κοινότητας σου. Μαθαίνεις με τον καλύτερο τρόπο ότι ένα δυνατό σύνολο έχει τον τρόπο να ξεπεράσει δυσκολίες, να κάμψει εμπόδια με σκοπό να ολοκληρώσει ένα έργο ή να πετύχει έναν στόχο. 
  • Αξιοποίηση πόρων. Οι κοινότητες είναι πλούσιες σε πόρους, εμπειρία και γνώση. Η γνώση δε, είναι ένα μοναδικό αγαθό που αποκτά μεγαλύτερη αξία όταν μοιράζεται! 

Τα δικά μας δυνατά σημεία μπορεί να είναι η αδυναμία κάποιου άλλου

Μια δυνατή κοινότητα, είτε σε φυσικό είτε σε ψηφιακό περιβάλλον, δίνει στα μέλη της, την ευκαιρία να εμπνευστούν, να λύσουν προβλήματα, να μοιραστούν την ίδια αίσθηση του χιούμορ, να εκφράσουν τον προβληματισμό τους και να μοιραστούν τις επιτυχίες τους. Οι άνθρωποι που παραμένουν ενεργοί στην κοινότητα τους, αναγνωρίζουν τις αξίες της, σέβονται τα όρια της και αντιλαμβάνονται πολύ νωρίς τη δύναμη και την προοπτική της. Κάθε μέλος είναι αναντικατάστατο και συνεπώς απολύτως απαραίτητο για την βελτίωση και την ανάπτυξη της κοινότητας. 

Η κοινότητα του Easytask 

Η κοινότητα του Easytask βρίσκεται στην πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα στην Ελλάδα, που έχει δημιουργηθεί με βάση όλες τις παραπάνω αξίες. Θέλουμε να φέρουμε σε επαφή ανθρώπους που έχουν εμπειρία, τεχνογνωσία, όρεξη και κυρίως όραμα με ανθρώπους που αναζητούν ακριβώς αυτό. Θέλουμε να βοηθήσουμε ανθρώπους να πετύχουν τους στόχους τους, να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους και να δημιουργήσουν συνεργασίες αμοιβαίας υποστήριξης, άμεσα και απόλυτο σεβασμό και μέγιστη ασφάλεια.

Αν θέλετε πληροφορίες σχετικά με τις οδηγίες κοινότητας  του Easytask κάντε κλικ εδώ.

01/05/22