Gig Economy και ΑΜΕΑ στην Ελλάδα : 5+1 εργασίες για νέους freelancers στο Easytask

Gig Economy και ΑΜΕΑ στην Ελλάδα : 5+1 εργασίες για νέους freelancers στο Easytask

Gig Economy και ΑΜΕΑ στην Ελλάδα : 5+1 εργασίες για νέους freelancers στο Easytask


Gig Εconomy ή platform economy είναι ένα περιβάλλον ψηφιακής απασχόλησης. Π
ροσφέρει την ευκαιρία σε πολλά διαφορετικά αντικείμενα και σε πολλούς διαφορετικούς επαγγελματίες να συνυπάρχουν, να συνεργάζονται και να εξελίσσονται. Συνήθως αυτό καθίσταται εφικτό μέσα από μια διαδικτυακή πλατφόρμα, όπως το Easytask, που φέρνει σε επαφή επαγγελματίες και ενδιαφερόμενους και τους εξασφαλίζει ένα συμβόλαιο βραχείας απασχόλησης. Στην ουσία πρόκειται για μια αγορά online παροχής υπηρεσιών. 

Πώς όμως βοηθάει η Gig Economy την κοινότητα ΑΜΕΑ; 

Κάποια από τα αναρίθμητα πλεονεκτήματα της Gig Economy είναι η ευελιξία, η άνεση και η ασφάλεια που παρέχει η εργασία από το σπίτι στα ΑΜΕΑ καθώς ο καθένας και η καθεμία έχει τη δυνατότητα να ορίζει το είδος της εργασίας, το χρονικό πλαίσιο παράδοσης του έργου ακόμη και τις απολαβές. Το μόνο που χρειάζεται είναι καλή σύνδεση στο internet, ένα laptop ή ένας υπολογιστής και μια δεξιότητα από την οποία θα ξεκινήσει κανείς να βγάζει έξτρα χρήματα. 

Δε χρειάζεται καμία πρότερη εμπειρία. Ωστόσο, η ομάδα του Easytask συγκέντρωσε μερικές ιδέες απασχόλησης ειδικά για ΑΜΕΑ

Freelancing – γίνε Tasker στο Easytask 

Το freelancing γενικά είναι το πρώτο βήμα για την ανεξάρτητη απασχόληση. Πώς όμως γίνεται κανείς freelancer; Αρκεί μια δεξιότητα. Μπορεί να είναι η ενδελεχής γνώση ενός προγράμματος όπως το Photoshop ή το Excel. Μπορεί να είναι ένα προσόν όπως η γνώση της νοηματικής γλώσσας. Έπειτα αυτή τη δεξιότητα o/η freelancer τη μοιράζεται με ενδιαφερόμενους που θα βρει μέσα από την πλατφόρμα του Easytask. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός ως προς το ποια θα είναι αυτή η δεξιότητα. Κάθε δεξιότητα είναι τόσο μοναδική όπως ο κάθε Tasker. 

Gig Economy και ΑΜΕΑ στην Ελλάδα : 5+1 εργασίες για νέους freelancers στο Easytask

Συγγραφή και διαχείριση blog 

Πάρα πολλές εταιρείες και μικρές επιχειρήσεις, στο πλαίσιο της προώθησης της δραστηριότητάς τους διατηρούν κάποιο blog. Αν το δυνατό σου σημείο είναι το γράψιμο και ο γραπτός λόγος είναι ένα αντικείμενο που κατέχεις, υπάρχουν επαγγελματίες εκεί έξω που πληρώνουν για να έχουν έναν άνθρωπο σαν εσένα στο δυναμικό τους – ακόμη και από το σπίτι. 

Μεταγλώττιση και σπικάζ 

Ζεστή, “ραδιοφωνική” φωνή, καλή άρθρωση και η ικανότητα να δίνεις χρώμα σε ένα απλό κείμενο αρκούν για να ξεκινήσεις σήμερα να κάνεις μεταγλωττίσεις, σπικάζ, διαφημιστικά σποτ ή ακόμη και να ηχογραφείς οδηγίες και εγχειρίδια για ΑΜΕΑ. 

Εξυπηρέτηση Πελατών 

Πολλές, μικρές και μεγάλες εταιρείες αναζητούν συνεχώς προσωπικό για το τμήμα εξυπηρέτησης ή  το τηλεφωνικό κέντρο. Συνήθως μάλιστα αυτές οι θέσεις αφορούν προσωπικό που δεν απαιτείται να βρίσκεται στο χώρο αλλά μπορεί να εργαστεί και από το σπίτι. Επιπλέον, οι εταιρείες παρέχουν εκπαίδευση και πολλές φορές και τεχνικό εξοπλισμό. 

 

Μετάφραση 

Η γνώση μιας ξένης γλώσσας αποτελεί σημαντικό προσόν και εξαιρετικό εφόδιο για κάθε είδους εργασία. Αν γνωρίζεις μία ή και περισσότερες γλώσσες μπορείς να ξεκινήσεις άμεσα να μεταφράζεις μικρά άρθρα, blog post, δημοσιεύσεις και λεζάντες. 

Εκπαίδευση 

Μια από τις βασικές αρχές της Gig Economy είναι το αίσθημα του ανήκειν και η δημιουργία μιας κοινότητας. Μπορεί κανείς να μοιραστεί τις γνώσεις και τις δεξιότητές του, μαθαίνοντάς την τέχνη ή την τεχνογνωσία του σε άλλους και βοηθώντας έτσι να εξελιχθεί η κοινότητα.
Gig Economy και ΑΜΕΑ στην Ελλάδα : 5+1 εργασίες για νέους freelancers στο Easytask

Η εργασία αλλάζει εποχή και το εργασιακό μοντέλο οφείλει να δώσει ευκαιρίες σε όλους  με διαφάνεια, ισότητα και συμπεριληπτικότητα. Tο Easytask είναι εδώ δημιουργώντας την πρώτη πλήρως προσβάσιμη πλατφόρμα για digital παροχή υπηρεσιών για ΑΜΕΑ. Επιπλέον, στο πλαίσιο αυτό το Easytask προσφέρει αυτομάτως Level 3 στα ΑΜΕΑ . Στείλτε μας μονο την σχετική επιβεβαίωση στο email μας [email protected].

17/06/22